Špinačni polpeti z avokadovo omako

Čas:
60 min
Zahtevnost priprave:
enostavno
Sestavine zadostujejo za:
3 osebe

Priprava

Špinačo odmrznite. Krompir kuhajte v vreli vodi 25 minut in nato vodo odlijte. Krompir olupite in pretlačite

 

Česen in čebulo drobno sesekljajte. V ponvi raztopite žlico Rame. Dodajte čebulo in česen ter dušite, dokler ne posteklenita. Špinačo odcedite in dodajte v ponev. Dušite približno 5 minut.

 

Špinačo dodajte k krompirju. Dodajte še škrob, sol, muškatni orešček in poper ter dobro premešajte. Oblikujte 12 polpetov in jih v preostali Rami na srednje visoki temperaturi popecite z obeh strani, da postanejo hrustljavi.

 

Medtem pripravite avokadovo omako. Razpolovite avokado in odstranite koščico. Z jedilno žlico izdolbite meso iz lupine. Česen drobno nasekljajte. Avokado zmečkajte skupaj s česnom in jogurtom. Začinite s soljo, poprom in limoninim sokom. Omako servirajte s špinačnimi polpeti.

 

Sestavine

Za špinačne polpete:

450 g zamrznjene špinače

500 g krompirja

čebula

strok česna

3 žlice Rama rastlinskega izvora

žlica škroba

žlička soli

1/2 žličke mletega muškatnega oreščka

poper

 

Za avokadovo omako:

avokado

strok česna

100 g jogurta

sol, poper

limonin sok

Preverite še ostale recepte: